2009. július 5., vasárnap

Kirándulás kettesben:)

Mivel a gyerekeink még nem jöttek haza és a párom sem ment dolgozni, vasárnap kirándultunk kettesben, mint réges-régen:)

Nem akartunk nagyon messze menni ebben a hőségben, az egyik magazinban pedig olvastam, hogy Komáromban, a Monostori Erődben Országos Pékfesztivált tartanak a hétvégén. Oda indultunk reggel.

Megérkezésünk után részt vettünk az "erőd-túrán" és a "kazamata-túrán" is, majd pedig körbenéztünk a kirakodóvásárban.
Az erőd bemutatása fantasztikus volt, annyira érdekfeszítően beszélt az idegenvezető (aki egyébként egy fiatalember volt, talán 30 körüli:), hogy élvezet volt hallgatni. (igaz a beígért 45 perces túra 1 óra 20 percig tartott:)))), de szuper volt. (a képeken látszik a vár-árokban egy "frissen" ácsolt akasztófa, ez egy filmforgatás díszlete)
A kazamata-túrát inkább nevezném futásnak, mert a lány, aki körbevitt minket, rohant elől, mi kb. 30-an pedig futottunk utána a sötétben (aki arra jár, feltétlenül vigyen magával zseblámpát!!!)

A Pékfesztivál viszont maga volt a csalódás. 2, azaz kettő darab pék-sátor volt összesen.....
A felállított faházakban árultak finom mézeskalácsot, mézes puszedlit, egri borokat, lestyinai kecskesajtot....ők elmondták, hogy szombaton nagyon sok pék volt, akik viszont vasárnapra szedték a sátorfájukat......ezt azért nem értem, ha már egy program két napos, akkor miért kell elmenni????? Rengeteg látogató volt, nem hiszem el, hogy nem érte volna meg kint maradni nekik!

Ezután pedig tovább indultunk Tatára. Kicsit nosztalgiáztunk, egy időben többször töltöttünk itt el egy-egy hosszú hétvégét. Sétáltunk a várban és sétahajókáztunk is az Öreg tavon.:)))

Szép nap volt!:)

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű helyeken jártatok... és kettesben!!! Csudaklassz lehetett! :o) Milyen fontos az egy házasságban, hogy legalább időnként legyen olyan, hogy a párok csak egymásra figyelnek egy kicsit... megint... mint a gyerekek érkezése előtt! :o)

    VálaszTörlés
  2. :)
    Igen, mióta nincsenek itthon a "törpék:)))" már voltunk vacsorázni, kávézni a belvárosi teraszokon, sétálni esténként...Nagggyon jó!:)

    VálaszTörlés